Chosen by One Day Bridal

Inspired by confident, and fashion conscious modern day women, women that want to stand out from the rest; One Day Bridal utilizes contemporary designs and combined together with elements of the traditional.

Middleton

RM150.00

Nala

RM150.00

Hamilton

RM150.00
bridal shop in kl

Queen

RM150.00

Murphy skirt

RM150.00

Lane jumpsuit

RM150.00

Questions & Answers

1. What makes you want to start designing wedding dresses?

Answer: As I went through the journey of finding my own wedding dress seven years ago now I really struggled finding something that was ‘me’. I finally ended up having a gown custom designed, however, I found the process difficult and disappointing. From this experience, I identified so many misconceptions about what a bride should’ look like. So I took a leap of faith and created a brand that was not your typical wedding brand.

2. Tell us more about your brand and inspiration behind.

Answer: I started One Day Bridal to create gowns for the fashion forward bride. Women who aren’t afraid to take risks and stand out from the rest. A One Day bride is a woman with power and confidence and I feel that this is reflected in my designs.

3. What is your personal style? What do you usually wear?

Answer: I like bold, modern pieces paired with the basics. A pair of jeans and a t-shirt are my go to’s but I like to add fun jacket or structured blazer to elevate the look.

4. Who is your favourite designer/style icon?

Answer: Oooo I have so many but Christian Dior is defiantly one of my favourites.

5. How do you get inspired and motivated season after season?

Answer: I love what I do and I love working with such an amazing team. I like to be innovative and work with new fabrics and textures. In this day and age with social media being so big, I think it pushes you to always strive to do better and work on the next big thing, which gives me my motivation.

6. What would you feel when women wearing your design?

Answer: There is nothing more rewarding for me then seeing a bride on her wedding day wearing my designs. It is one of the best feelings in the world.

7. What trends do you currently see in the bridal industry?

Answer: Low Backs and sexy silhouettes are everywhere at the moment. I also think that big tulle skirts and ball gowns are making a huge come back and we will be seeing a lot more of them over the next few seasons.

8. Do you think that the current bridal industry is a big thing? Why?

Answer: Since I started One Day, a lot has changed, and a lot has also remained constant. Over the last five years, the number of non-traditional weddings has grown. Brides are now taking more risks and looking for a wedding gown that truly represents them and their style. The demand for non-traditional wedding gowns internationally has also evolved since I started out. Whilst visiting New York Bridal Fashion Week last October it was so humbling to hear how the rest of the world looks towards Australia and their designers as front-runners in bridal fashion. This has certainly inspired me to continue to work towards designing wedding gowns with a point of difference.

9. What is the mistake that you think bride should never make on their wedding day?

Answer: Don’t overwork your hair & make up on the big day. You should be the very best version of yourself and not a different person all together.

10. What advices do you have for One Wedd Brides?

Answer: Don’t put too much pressure on yourself. Relax and enjoy the day. Stick to the look you created with your stylist and enjoy putting it all together. Brides need to be conscious of trends but also mindful of what silhouettes flatter & work on them.

11. Finally, what should we expect from Cathleen Jia in the future?

Answer: We are currently working on taking CHOSEN international. We already have a number of stockists in the US, but we are in the process of taking the brand further and expanding the ready-to-wear side. We are also looking working really hard on developing our own fabrics to ensure we stand out from the rest.